Eigen productie in Nederland • Uitgebreide collectie • Achteraf betalen met KLARNA

Welke maat dekbedovertrek past op jouw bed?

Welke maat dekbedovertrek past op jouw bed?
Het uitkiezen van een dekbedovertrek is natuurlijk heel leuk. Een nieuw kleurtje, tof dessin en die ene fijne stof. Zo zul jij weer heerlijk slapen! Maar welke maat heb je eigenlijk precies nodig? En welke maten dekbedovertrekken zijn er allemaal? En welk overtrek past op jouw bed? Lees snel verder voor antwoorden op deze vragen en meer.
 

Dekbedovertrek met juiste maat

Beddengoed is er in alle soorten en maten net als dekbedovertrekken. Om jouw dekbed goed te beschermen is een dekbedovertrek belangrijk. Het zorgt ervoor dat vuil, vocht, huisstofmijt en bacteriën geen kans krijgen om in het dekbed te trekken. Met een dekbedovertrek gaat jouw dekbed langer mee.
 
Overtrekken kun je kopen in veel verschillende maten. Het is belangrijk om de goede maat te kiezen voor jouw dekbed, zodat de overtrek goed om het dekbed past. Een te groot dekbedovertrek zal ervoor zorgen dat jouw dekbed ‘verdwaalt’ in de hoes. Een te klein dekbedovertrek heeft als gevolg dat het dekbed er niet in past. Voor een optimale nachtrust heb je een passend dekbedovertrek nodig.
 
Voor 1-persoonsbedden, 2-persoonsbedden en lits jumeaux bedden gelden vaak standaard dekbedovertrek maten. Een dekbedovertrek 1-persoons is standaard 140x200 of 140x220 cm. Een slag groter is het dekbedovertrek 2-persoons met als maten 200x200 of 200x220 cm. En dan zijn er nog lits jumeaux dekbedovertrekken van 240x200 of 240x220 cm. Heeft jouw bed een net iets andere afmeting? Geen zorgen! Voor ieder type dekbed is wel een passend dekbedovertrek te vinden. 
 

Kies een stof die bij je past

Het materiaal waar een dekbedovertrek van is gemaakt bepaald de eigenschappen van de stof. Welk materiaal dekbedovertrek bij jou past, is afhankelijk van jouw eigen wensen. Zo zijn er katoenen dekbedovertrekken die erg goed zijn in vochtabsorptie. Ideaal wanneer je veel transpireert ‘s nachts en het snel warm hebt. Katoen reguleert de temperatuur zodat je het niet gauw te warm of te koud zult hebben.
 
Ook zijn er katoen varianten waar dekbedovertrekken van worden gemaakt, zoals percale katoen en satijn katoen. Deze stoffen hebben de positieve eigenschappen van katoen en combineren dat met een bepaalde weeftechniek. Percale katoen dekbedovertrek is een extra sterke katoensoort die ook nog eens heel soepel is doordat de draden dichter op elkaar liggen. Een dekbedovertrek katoen satijn heeft juist een mooie glans waardoor deze stof iets luxer oogt.
 
Dekbedovertrekken kunnen ook worden gemaakt van flanel. Dit is geruwd katoen waardoor er een dacht, donzig laagje ontstaat. Heerlijk voor in de winter als je wel wat extra warmte kunt gebruiken. Of voor de koukleum van wie het ‘s nachts niet warm genoeg kan zijn.
 
Of wat dacht je van een dekbedovertrek van zijde? Deze stof is erg licht en ademend waardoor het fijn aanvoelt op de huid. Welk materiaal je ook kiest, dekbedovertrekken zijn in alle soorten en alle materialen verkrijgbaar.

Alle dekbedovertrek maten op een rij

Hieronder vind je een overzicht waarin je gemakkelijk kunt zien welke maat dekbedovertrek je nodig hebt voor jouw bed. Houd hierbij ook rekening met de afmetingen van het dekbed zelf. Kijk op het label van het dekbed of meet het dekbed even op.

Welk bed en matras je ook hebt, er is altijd een passende dekbedovertrek te vinden!

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen